Impreuna pentru securitate


NATO a lansat un volul intitulat " Impreuna pentru securitate - o introducere in problematica NATO" in care explica rorul si structura sa. Cei interesati pot citi acest volum aici. ( in format pdf )

Criza a trimis acasă un sfert din angajaţii din mediul privat

Din iunie 2008 până acum firmele private au concediat 25% din angajaţi. Companiile de producţie au fost cele mai grav afectate, arată un studiu efectuat de Paylogic, o firmă de administrare de personal. Numărul de salariaţi a scăzut cu 25% faţă de iunie 2008, 13% din scădere având loc în 2009.

sursa : Capital

Ceremonia de încheiere a exerciţiului "Joint Task Force -East Rotation 09"

Ceremonia de încheiere a exerciţiului "Joint Task Force -East Rotation 09" se va desfăşura miercuri, 14 octombrie, începând cu ora 11.00, la Centrul Administrativ Aerodromul Mihail Kogălniceanu. Peste 600 de militari români şi 1200 de americani au participat, în perioada 3 iulie - 14 octombrie a.c., la exerciţiul organizat de Statul Major al Forţelor Terestre şi Forţele Terestre Americane staţionate în Europa.

sursa MApN

Convorbiri militare româno-suedeze

În perioada 12-14 octombrie, la invitaţia şefului Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe MARIN, comandantul suprem al Forţelor Armate suedeze, generalul Sverker GÖRANSON, efectuează o vizită oficială în România.

sursa MApN

Scurta de instructie


Scurta se poarta la tinuta de instructie pe timpul sezonului rece. Produsul se realizeaza din tesatura ripstop tratata cu substante de hidrofobizare si antimurdarire si asigura antidetectia in domeniile vizibil si infrarosu.

Scurta se incheie in fata cu fermoar si banda velcro si este prevazuta cu epoleti si gluga. Pe piepti la partea superioara sunt executate doua buzunare taiate cu clape, iar sub linia taliei doua buzunare oblice cu laist.

pentru informatii suplimentare si comenzi: www.echipamentemilitare.ro

Airborne Commando 2009

Exerciţiul comun româno-turc "Airborne Commando 2009" se desfăşoară, în perioada 5 - 11 octombrie, în România, la Buzău, şi în Turcia, cu participarea unui pluton format din 30 de militari din Batalionul 60 Paraşutişti "Băneasa-Otopeni" şi o subunitate alcătuită din 30 de paraşutişti turci din Brigada 1 Comando.

sursa : MApN

Ceremonie militară la împlinirea a 10 ani de activitate a SEEBRIG

Ceremonia ocazionată de împlinirea a 10 ani de la fondarea SEEBRIG (South Eastern Europe Brigade) va avea loc sâmbătă, 10 octombrie, la Comandamentul brigăzii din Istanbul, Turcia.
SEEBRIG a fost activată pe 31 august 1999 şi şi-a desfăşurat activitatea până în 2003 la Plovdiv, Bulgaria, din 2003 până în 2007, la Constanţa, iar din iulie 2007 comandamentul SEEBRIG s-a mutat la Istanbul, Turcia. La eveniment au fost invitaţi să participe delegaţi din ţările membre ale SEEBRIG şi South Eastern Defence Ministerial - Coordination Committee / Political Military Steering Committee (SEDM-CC / PMSC), oficialităţi militare şi civile din partea ţării gazdă, precum şi reprezentanţi ai NATO.

sursa : MApN