Impreuna pentru securitate


NATO a lansat un volul intitulat " Impreuna pentru securitate - o introducere in problematica NATO" in care explica rorul si structura sa. Cei interesati pot citi acest volum aici. ( in format pdf )

Criza a trimis acasă un sfert din angajaţii din mediul privat

Din iunie 2008 până acum firmele private au concediat 25% din angajaţi. Companiile de producţie au fost cele mai grav afectate, arată un studiu efectuat de Paylogic, o firmă de administrare de personal. Numărul de salariaţi a scăzut cu 25% faţă de iunie 2008, 13% din scădere având loc în 2009.

sursa : Capital

Ceremonia de încheiere a exerciţiului "Joint Task Force -East Rotation 09"

Ceremonia de încheiere a exerciţiului "Joint Task Force -East Rotation 09" se va desfăşura miercuri, 14 octombrie, începând cu ora 11.00, la Centrul Administrativ Aerodromul Mihail Kogălniceanu. Peste 600 de militari români şi 1200 de americani au participat, în perioada 3 iulie - 14 octombrie a.c., la exerciţiul organizat de Statul Major al Forţelor Terestre şi Forţele Terestre Americane staţionate în Europa.

sursa MApN

Convorbiri militare româno-suedeze

În perioada 12-14 octombrie, la invitaţia şefului Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe MARIN, comandantul suprem al Forţelor Armate suedeze, generalul Sverker GÖRANSON, efectuează o vizită oficială în România.

sursa MApN

Scurta de instructie


Scurta se poarta la tinuta de instructie pe timpul sezonului rece. Produsul se realizeaza din tesatura ripstop tratata cu substante de hidrofobizare si antimurdarire si asigura antidetectia in domeniile vizibil si infrarosu.

Scurta se incheie in fata cu fermoar si banda velcro si este prevazuta cu epoleti si gluga. Pe piepti la partea superioara sunt executate doua buzunare taiate cu clape, iar sub linia taliei doua buzunare oblice cu laist.

pentru informatii suplimentare si comenzi: www.echipamentemilitare.ro

Airborne Commando 2009

Exerciţiul comun româno-turc "Airborne Commando 2009" se desfăşoară, în perioada 5 - 11 octombrie, în România, la Buzău, şi în Turcia, cu participarea unui pluton format din 30 de militari din Batalionul 60 Paraşutişti "Băneasa-Otopeni" şi o subunitate alcătuită din 30 de paraşutişti turci din Brigada 1 Comando.

sursa : MApN

Ceremonie militară la împlinirea a 10 ani de activitate a SEEBRIG

Ceremonia ocazionată de împlinirea a 10 ani de la fondarea SEEBRIG (South Eastern Europe Brigade) va avea loc sâmbătă, 10 octombrie, la Comandamentul brigăzii din Istanbul, Turcia.
SEEBRIG a fost activată pe 31 august 1999 şi şi-a desfăşurat activitatea până în 2003 la Plovdiv, Bulgaria, din 2003 până în 2007, la Constanţa, iar din iulie 2007 comandamentul SEEBRIG s-a mutat la Istanbul, Turcia. La eveniment au fost invitaţi să participe delegaţi din ţările membre ale SEEBRIG şi South Eastern Defence Ministerial - Coordination Committee / Political Military Steering Committee (SEDM-CC / PMSC), oficialităţi militare şi civile din partea ţării gazdă, precum şi reprezentanţi ai NATO.

sursa : MApN

Bocanci Airpower P3

Material: piele/textil; Grosimea pielii: 2,0-2,2 mm; Marimi: 36-47; Inaltime: 19,5 cm; Caracteristici: HAIX® Climate System, HAIX® AS System, HAIX® Heelbend, Gore-Tex® XCR-System, antistatic, rezistent la produse petroliere, talpa din cauciuc/poliuretan.

pentru informatii suplimentare si comenzi www.echipamentemilitare.ro

Atelier de lucru pentru noul concept strategic al NATO la Colegiul Naţional de Apărare

Atelierul de lucru pe tema "Întărirea NATO ca furnizor de securitate în secolul al XXI-lea. Nevoia de a răspunde la noile ameninţări. O concetrare specială a atenţiei pe terorism, apărare antirachetă, securitate energetică, apărare cibernetică" va avea loc joi, 8 octombrie, începând cu ora 16.00, la Colegiul Naţional de Apărare. Activitatea se desfăşoară în cadrul proiectului "NATO şi noul concept strategic. Priorităţile României", pe care Colegiul Naţional de Apărare îl coorganizează împreună cu Conflict Prevention and Early Warning Center, Divizia de Diplomaţie Publică a NATO (NATO PDD) şi Ministerul Afacerilor Externe.

sursa: MApN

Exerciţiul de zbor în comun româno-american "DACIAN THUNDER 2009"

Primul eşalon de zbor compus din avioane americane A-10 Thunderbolt II, care urmează să participe la exerciţiul de zbor în comun româno-american "DACIAN THUNDER 2009", aterizează miercuri, 7 octombrie, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, începând cu ora 13.30. 
Peste 250 de militari americani, cu 8 aeronave A-10 Thunderbolt II şi tehnica de deservire aferentă, aparţinând 81FS/52 FW USAFE (Forţele Aeriene Americane din Europa) dislocate la Baza Aeriană de la Spangdahlem, Germania, participă la exerciţiul "DACIAN THUNDER 2009", ce se desfăşoară în perioada 12-29 octombrie la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.Din Statul Major al Forţelor Aeriene participă peste 300 de militari din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii şi Baza 90 Transport Aerian Otopeni, cu 12 aeronave MiG 21 LanceR şi 4 elicoptere IAR 330 SOCAT. Obiectivul exerciţiului este perfecţionarea nivelului de pregătire şi executare a misiunilor specifice operaţiilor aeriene şi a activităţilor de asigurare a sprijinului acţiunilor de luptă.

Sursa : MApN

Starea de sănătate a militarilor răniţi în Afganistan

Trei dintre militarii răniţi în Afganistan miercuri, 30 septembrie, în jurul orei 19.00, ora României, din Batalionul 280 Manevră, au fost externaţi. Astfel, plutonierul Dănuţ Buzatu şi fruntaşul Ionuţ Dumbravă au fost externaţi joi, 1 octombrie, iar caporalul Ionuţ Bogdan Ciubotaru a fost externat astăzi. Toţi pacienţii externaţi îşi continuă tratamentul şi recuperarea la subunităţi. Fruntaşul Emanuel Cornel Berdei a fost operat şi se află în drum spre Centrul Medical Regional Landstuhl din Germania, pentru investigaţii de specialitate. Cei patru militari au fost răniţi în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat în timp ce se aflau în misiune pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte în continuare situaţia militarilor răniţi şi asigură familiile acestora că beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale.

sursa MApN 

Conducatori din politie demisi

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a demis conducerea Direcţiei Generale Anticoruptie, pe cea a Poliţiei de Frontieră şi pe cea a Oficiului Român pentru Imigrări.General de brigadă Rugină Gheorghe Nicolaie a fost numit luni în funcţia de prim adjunct al inspectorului general şi sef al Statului Major al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. 

sursa: Realitatea.net

Londra a încercat să-l mituiască pe Gaddafi

Oficialităţile britanice i-au propus bani în anii '70 liderului libian Muammar Gaddafi pentru ca acesta să nu mai susţină Armata Republicană Irlandeză (IRA), principala grupare armată catolică din perioada respectivă din Irlanda de Nord, relatează "The Independant".

Torino Aerospace & Defense Meetings

In 28 si 29 octombrie va avea loc conventia internationala dedicata industriei aerospatiale si de aparare  promovata de Camera de Comert din Torino si organizata de Centro Estero per l'Internazionalizzazione/Piemonte Agency for Investment, Export and Turism in colaborare cu BCI Business Conventions International, Piedmont Arospace District Promoting Committee, Consiliul local Torino, ProvinciaTorino , Guvernul regional Piemonte si AIAD (Italian Industries Association for Aerospace System and Defense).

Strategia şi politica de apărare

Ambasada României la Baku, Ambasadă Punct de Contact NATO în Azerbaidjan, şi Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” din Bucureşti participă, în perioada 30 septembrie - 1 octombrie 2009, la conferinţa NATO „Strategia şi politica de apărare”, organizată sub egida Parteneriatului pentru Pace – informează un comunicat al Ministerului de Afaceri.

Rusia vrea să restabilească în totalitate cooperarea cu NATO

Kremlinul se declară pregătit să restabilească în totalitate cooperarea cu NATO, suspendată în urma războiului Rusiei cu Georgia din august 2008, transmite AP. 
Plănuita vizită la Moscova a Secretarului General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, demonstrează că alianţa este de asemennea pregătită să-şi dezvolte relaţiile, a afirmat miercuri purtătoarea de cuvânt a Kremlinului, Natalia Timakova.
Relaţiile dintre NATO şi Rusia au îngheţat după războiul din august 2008, când NATO a acuzat Moscova că a folosit o forţă disproporţionată şi că a ocupat teritoriul georgian.

Potrivit Nataliei Timakova, raportul comandat de UE privind războiul ruso-georgian şi care a fost prezentat miercuri demonstrează că NATO s-a grăbit atunci când a luat unele decizii. Raportul arată că atacul Georgiei asupra provinciei separatiste Osetia de Sud a marcat începutul războiului, însă menţionează şi faptul că Rusia a răspuns cu o forţă excesivă.

Sursa : Adevarul 

Pe 7 octombrie este Ziua Internatională a Muncii Decente

Politisti si personal contractual din toate structurile M.A.I. pe 7 octombrie, 2009, avem oportunitatea rară de strânge în chingi actuala clasă politică, pentru a-i obliga pe guvernanti să intre, în sfârsit, în dialog cu noi, cu electoratul! Mai multe informatii despre protestele din 7 octombrie puteti citi in comunicatul SNNPC