Magazin Militar in Sibiu

In Sibiu puteti gasi Magazinul Militar Adina SRL in Str. Morilor, Nr. 40 Tel: 0269.214.767. Relatii suplimentare puteti obtine telefonic atat despre produse cat si despre locatie. Programul este de Luni - Vineri - intre orele 10.00 - 18.00. Produsele din magazin pot fi vizionate online pe www.echipamentemilitare.ro

O secţie de poliţie pakistaneză şi un convoi NATO a fost atacate

O secţie de poliţie pakistaneză şi un convoi NATO a fost atacate de bombele rebelilor talibani, duminică. 16 cadeţi au murit în timpul atentatelor din regiunea Swat, aproape de graniţa cu Afganistanul. Talibanii din Pakistan continuă atentatele sinucigaşe. 11 camioane NATO şi 13 containere ale trupelor străine din Afganistan au fost incendiate, de rebeli, in nord-vestul Pakistanului, la frontiera cu Afganistanul.  Pompierii au reuşit să salveze alte 20 de vehicule.
Cel puţin 16 politişti pakistanezi au fost ucişi în atac. În luna decembrie, rebelii au incendiat aproximativ 300 de camioane ale NATO in apropiere de Peshawar, oras care se afla in apropierea zonelor tribale frontaliere cu Afganistanul.

CONSECINŢELE „CONFUZIEI” DE LA COTROCENI

Majoritatea poliţiştilor, precum şi factorii de conducere ai Poliţiei Române au aflat, cu precădere, din presă despre amânarea dialogului dintre SNPPC şi Preşedintele Băsescu.Mass-media au prezentat destul de variat derularea evenimentului de la intrarea în sediul preşedinţiei.Vă anunţăm, totodată, că am reluat cererea de dialog cu Preşedintele Băsescu, în virtutea: 
- respectării cuvântului dat de Preşedinte, în public, în piaţa Victoriei, către poliţiştii din SNPPC, 
- faptului că SNPPC reprezintă interesele a 50.000 de poliţişti, adică a 80% din efectivele Poliţiei Române. Din această poziţie, SNPPC nu îşi împarte responsabilităţile şi, cu atât mai puţin, nu va face acte de milostenie la poarta Preşedinţiei, câtre persoane contestate în justiţie.

Sursa : SNPPC

Mircea s-a intors acasa

Ceremonialul prilejuit de revenirea Navei “Mircea” din marsul anual de instruire practica a avut loc marti, 25 august, în portul militar Constanta. Festivitatea organizata cu acest prilej a avut o dubla semnificatie: sosirea navei si sarbatorirea a 70 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Române a navei La bord s-a aflat un echipaj format din 190 de persoane, din care 65 de studenti ai Academiei Navale “Mircea cel Batrân” si 38 de elevi ai Scolii Militare de Maistri Militari “Amiral Ion Murgescu". 

Sursa : Observator Militar 

Magazin Militar in Galati

In Galati puteti gasi Magazinul Militar Adina SRL in B-dul Falezei, Nr. 1 Tel: 0336.802.043 Magazinul se gaseste la trecerea bac. Relatii suplimentare puteti obtine telefonic atat despre produse cat si despre locatie. Programul este de Luni - Vineri - intre orele 10.00 - 18.00. Produsele din magazin pot fi vizionate online pe www.echipamentemilitare.ro

Scoala de vara

Universitatea National de Aparare „Carol I" organizeaza, în perioada 24-28 august 2009 scoala de vara, activitate ce se desfasoara la Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir", din garnizoana Breaza. La aceasta activitate, cu tema „Dezvoltare durabila si securitate", participa studenti din academiile categoriilor de forte, din Academia Tehnica Militara Bucuresti si de la institutiile cu care UNAp are semnate acorduri de cooperare, respectiv Academia de Studii Economice, Universitatea Crestina ,,Dimitrie Cantemir’’ si Universitatea ,,Titu Maiorescu’’.

sursa : Observator Militar

Global Top 10 Aerospace and Defense Companies

1. General Electric Company 

2. European Aeronautic Defense and Space Company

3. The Boeing Company

4. United Technologies Corporation

5. Lockheed Martin Corporation

6. Northrop Grumman Corporation

7. BAE Systems plc

8. General Dynamics Corporation

9. Raytheon Company

10.Thales SA

sursa : ASD-Network

Magazin militar in Bucuresti

In Bucuresti puteti gasi Magazinul Militar AdinaSRL in B-dul Timisoara, Nr. 45 Tel: 021.440.1883. Magazinul se gaseste vis-a-vis de Plaza Romania pe aleea de langa cazinou. Relatii suplimentare puteti obtine telefonic atat despre produse cat si despre locatie. Programul este de Luni - Vineri - intre orele 10.00 - 18.00, Sambata - 10.00 - 13.00 iar Duminica este inchis. Produsele din magazin pot fi vizionate online pe www.echipamentemilitare.ro

Cum poti deveni jandarm


Ministerul Administratiei si Internelor, Jandarmeria Romana a lansat un ghid pentru cei care doresc sa devina jandarmi. Intitulat " Cum poti deveni jandarm" ghidul ofera raspunsuri persoanelor interesate de o astfel de meserie. El poate fi consultat dand click aici.

5 zile de proteste ale politistilor

Timp de 5 zile, între 17-21 august, manifestanţii vor picheta, între orele 10-12, în timpul lor liber, principalele sedii ale M.A.I. şi ale puterii de stat. Prezenţa în stradă a poliţiştilor nu are caracter politic.Protestele publice ale poliţiştilor din S.N.P.P.C. se vor desfăşura cu aproximativ 6.000 de poliţişti, în Bucureşti şi în municipiile capitală de judeţ. 

sursa:  S.N.P.P.C.

Naval Defense Exhibition 2009

Evenimentul are caracter international si scopul acestuia este acela de a prezenta profilul companiilor participante, alaturi de proiecte si echipamente militare intr-un cadru organizat. La eveniment vor partcipa reprezentanti de seama din domeniu, pentru schimb de experinta si cooperare cu firme romanesti de profil.
Evenimentul "Naval Defense Exhibition" beneficiaza de sprijinul urmatoarelor institutii:Ministerul Aparari Nationale, Ministerul Economiei, Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta.

Sursa : EXPO Constanta 

Coeficienţii corespunzători funcţiilor din MAI şi MApN au rămas

Coeficienţii corespunzători funcţiilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi Ministerul Apărării Naţionale (MApN) au rămas nemodificaţi în urma celei de-a doua ajustări din proiectul Legii salarizării, propusă de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
Au rămas nemodificate soldele şi salariile funcţiilor de bază pentru cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari în activitate, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul Administraţiei Penitenciarelor, din cadrul instituţiilor publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Cel mai mare coeficient de ierarhizare, de 10,35, a rămas stabilit pentru şeful Statului Major General, secretar de stat - şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, pentru prim-adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi pentru prim-adjunctul directorului Serviciului de Informaţii Externe (SIE).
Pentru funcţiile corespunzătoare gradului de general, amiral, chestor general de poliţie au rămas aceeaşi coeficienţii minimi şi maximi, respectiv 9,30 şi 9,40.
Cei mai mici coeficienţi sunt pentru soldaţi şi gradaţi voluntari, respectiv caporalul - 1,65, fruntaşul - 1,60 şi soldatul - 1,50.
Potrivit noilor propuneri, trimise deja de Ministerul Muncii sindicaliştilor, după analiza financiară făcută de Ministerul de Finanţe, coeficienţii de ierarhizare din proiectul Legii unice de salarizare în sectorul bugetar au fost reduşi cu până la 25 la sută, mai puţin cei din MAI şi MApN.

Sursa : Mediafax 

Un nou SECRETAR GENERAL la NATO

Începând cu 1 august, data la care s-a încheiat mandatul lui Jaap de Hoop
Scheffer, functia de secretar general al NATO a fost ocupata de danezul
Anders Fogh Rasmussen.
Cel de-al doisprezecelea secretar general al Organizatiei Nord-Atlantice,
Anders Fogh Rasmussen, în vârsta de 56 de ani este economist de profesie, absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Universitatii din Aarhus.

Sursa : Observatorul Militar

Poliţiştii au ieşit în stradă

Sute de oameni ai legii au participat la un miting, la sediul Ministerului de Interne din Capitală. Poliţiştii au protestat şi în alte oraşe din ţară. Şi sindicaliştii din Apărare au organizat un miting.Aceştia au pichetat sediul Ministerului de Interne şi sediile prefecturilor. Ei spun că Executivul trebuie să găsească soluţii pentru plata integrală a sporurilor, pentru că această problemă afectează ordinea şi siguranţa publică.

Sursa : Realitatea.net

Instructie militara pentru liceeni

42 de liceeni din toata tara participa, de ieri, la tabara de cercetasi organizata de Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda“.Fetele au renuntat la tinutele cochete, iar baietii sunt pregatiti sa mearga pe coate de dimineata pana seara. Intr-o saptamana, adolescentii vor sa afle totul despre armata.

Sursa : Adevarul

Jandarmeria română în Kosovo

În baza solicitării Organizaţiei Naţiunilor Unite, adresată României şi aprobată de Parlament, Jandarmeria Română desfăşoară, începând cu data de 22 februarie 2002, misiuni de menţinere a păcii în Kosovo.

Efectivele participante la această misiune totalizează 115 jandarmi: 12 ofiţeri, 103 maiştri militari şi subofiţeri.

Actualul contingent (al şaptelea) a fost dislocat în zona de operaţii în luna mai 2008.  

În prezent, campusul jandarmilor români se află în localitatea Pec (Peja), situată în S-V provinciei Kosovo.  

Sursa : Jandarmeria Romana 

Paintball Wars a deschis un nou teren ACADEMIA DE PAINTBALL

Terenul are o suprafata de 4000mp, pe care s-a amenajat obstacole complexe (foisoare si poduri legate intre ele + copacii si tufele care creeaza labirinturi ), parca ai fi intr-o harta din Counter Strike.

Sursa : paintballwars.ro

Autospeciale noi la Pompierii din Sibiu

Patru autospeciale noi se află începând de ieri în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu. "Autospecialele şi echipamentele specifice pentru intervenţii în situaţii de urgenţă au fost achiziţionate în cadrul proiectului "Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea 7 Centru, finanţat în cadrul programului operaţional regional 2007-2013. Valoarea acestui proiect este de 35.847.600 de lei fără TVA, iar beneficiarul acestuia este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Transilvaniei, ai cărei membri sunt judeţele Regiunii 7 Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, şi Sibiu, reprezentate de consiliile judeţene", a spus maiorul Cosmin Balcu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al judeţului Sibiu.

Sursa : Tribuna

Sindicatul Pro Lex va organiza mitinguri

Criza financiara a lovit puternic in Politia Romana si politisti. Fondurile insuficiente au condus la suspendarea concursurilor pentru incadrarea a 1200 de politisti si amanarea inceperii activitatii cu 4 luni a absolventilor scolilor de politie.

Deficitul de personal a crescut, fapt ce a condus la efectuarea multor ore suplimentare neplatite si necompensate cu timp liber corespunzator. Acest lucru conduce la nerespectarea prevederii legale de asigurare a timpului necesar pentru refacerea capacitatii de munca.

Deficitul de logistica este acoperit din banii politistilor. S-au primit calculatoare si imprimante din fonduri europene insa nu sunt utilizabile din cauza faptului ca nu sunt bani pentru consumabile.

Politistii mutati in interesul serviciului nu si-au mai primit banii pentru chirie (50% din salariu, dar nu mai mult de pretul chiriei), multi dintre acestia fiind in situatia de a fi evacuati. Paradoxal, MAI apreciaza ca sunt bani pentru sporul de 50% din salariu pentru lucrari deosebite (exceptionale). Numai in IGPR sunt 900 de persoane, majoritatea sefi, care primesc acest spor. Diferenta intre amanarea la plata a compensatiei pentru chirie si amanarea la plata a sporului de 50% si a salariului de merit, este de la situatia dramatica de evacuati, la situatia de amanare a cresterii veniturilor. Solutia de a permite politistilor mutati in interesul serviciului sa se intoarca, la cererea acestora in localitatile de domiciliu, ar putea sa conduca la scaderea fortelor de ordine si siguranta publica, sau chiar mai rau, la lipsa acestora, in unele localitati.

Apreciem totusi efortul reprezentantilor MAI de a pastra drepturile salariale, chiar daca acestea sunt amanate la plata, dar este momentul in care rabdarea a atins apogeul si Guvernul Romaniei trebuie sa dea o data ferma de rezolvarea a acestor probleme financiare.

Fata de aceasta situatie, in semn de protest, Sindicatul „Pro Lex” va organiza mitinguri in Bucuresti si in alte judete ale tarii si va participa cu efective la toate formele de protest autorizate si organizate si de alte sindicate. 

Precizam totusi ca populatia nu va fi afectata, intrucat la proteste participa doar politistii aflati in timpul liber.

Sursa : Pro Lex 

Sindicatul SNPPC a discutat la Cotroceni

Consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, a declarat miercuri că a luat act, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii SNPPC, de problemele sindicaliştilor, susţinând că unele dintre îngrijorările poliţiştilor sunt justificate şi ar putea fi rezolvate pe termen scurt.
Sindicatul poliţiştilor a remis, marţi, un comunicat în care subliniază că întâlnirea dintre conducerea organizaţiei şi reprezentantul Administraţiei Prezidenţiale a fost programată în intervalul de timp acordat de SNPPC autorităţilor, pentru documentarea şi soluţionarea revendicărilor socio-profesionale anunţate public.
La finalul acestei întâlniri, consilierul prezidenţial a comunicat reprezentanţilor SNPPC că preşedintele României va fi informat imediat asupra problemelor discutate, admiţând că ele pot influenţa oricând situaţia securităţii naţionale.

Sursa : SNPPC

Coloane militare pe ruta Mihail Kogălniceanu - Poligonul Babadag

Militarii români şi americani participanţi la exerciţiul "Joint Task Force - East Rotation - 2009" vor începe deplasarea, marţi, 11 august, către Poligonul Babadag din judeţul Tulcea în vederea executării antrenamentului în comun.

Pe timpul instruirii, militarii români şi americani vor desfăşura trageri în comun cu armamentul din dotare, exerciţii cu trageri reale la nivel pluton, exerciţii tactice specifice zonelor urbane, tehnici de acţiune individuale, patrule mixte precum şi acordarea primului ajutor în zonele de operaţii.

În perioada de timp cât se vor afla în teren, militarii vor beneficia de condiţii de cazare, hrănire şi asistenţă medicală similare celor de la Centrul Administrativ Aerodromul Mihail Kogălniceanu (C.A.A.M.K).

Deplasarea de la Mihail Kogălniceanu la Poligonul de la Babadag şi retur se va face în cadrul unor coloane militare constituite din tehnică pe roţi (transportoare amfibii blindate, transportoare blindate Stryker, transportoare blindate de tipul HMMWV şi VAMTAC şi autocamioane). Coloanele militare vor fi însoţite şi escortate de către echipaje ale Poliţiei Militare.

Conducătorii auto aflaţi în trafic în acel moment sunt rugaţi să respecte prevederile stipulate în Codul Rutier Român referitoare la întâlnirea pe traseu cu o coloană aflată în marş. 

Sursa : Biroul de presă MApN

Convorbiri oficiale militare SUA-România

Şeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, efectuează, în perioada 3-8 august 2009, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la invitaţia omologului său, preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor Statelor Majore, amiralul Michael Mullen.

Programul vizitei cuprinde convorbiri oficiale între cei doi lideri militari, ocazie cu care vor fi abordate aspecte ale cooperării militare bilaterale şi în cadrul NATO. De asemenea, amiralul Marin se va întâlni, cu generalul David Petraeus, comandantul USCENTCOM, va vizita mai multe comandamente şi baze militare americane şi va participa la o ceremonie la Cimitirul Naţional Arlington din Washington DC.


Vineri, 8 august, şeful SMG va vizita Centrul Medical "Walter Reed" al US Army, unde se va întâlni, la Centrul de Reabilitare a Răniţilor de Război, cu locotenent-colonelul Nicuşor-Augustin Pegulescu, rănit la 9 ianuarie 2009, pe timpul desfăşurării unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan. 

Sursa : Biroul de presă MApN